Rețetă pentru un măr

Mărul este o adevărată vedetă a recoltei de toamnă. Cu merele se potrivesc cel mai bine mirodenii ca scorțișoară, cardamom, ghimbir, cuișoare. Merele pot fi împărțite în trei categorii în ceea ce privește întrebuințare: de desert, de masă și pentru prelucrarea termică (prăjire, coacere, gătire).

Soiurile de desert sunt destul de tari, suculente, dulci, sau dulci cu aromă de vin, se potrivesc ca o gustare între mese sau ca un desert după masă, pot fi adăugate și la salate. Merele de masă sunt cele mai universale, pot fi mâncate crude sau coapte – este important să nu aibă prea mult suc, pentru că atunci mncărurile de exemplu plăcintele vor fi prea umede. Merele pentru prelucrare termică se caracterizează de gustul acru, sunt, de asemenea, destul de fragile și se fierb foarte ușor. Poti fi foosite pentru mousse servite cu pâine sau pentru sos de mere sau pot fi fierte cu alte fructe, cum ar fi zmeura, coacăze pentru a obține un compot delicios.

Iată rețetele noastre pentru mâncăruri interesante din mere:

Pasta cu mousse de mere și stafide

300 g pastă făinoasă (puteți folosi pastă făinoasă cu cacao sau cu ciocolată, dar poate fi și una simplă)
mousse de mere sau de alte fructe
o lingură de zahăr brun amestecat cu scortișoară (pentru o porție de pastă)
brânză semi-grasă de vaci

Pregătiți pastă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurgeți-o și turnați peste ea apă rece ca să nu se lipească. Amestecați pasta cu brânză zdrobită și mousse. Adăugați la fiecare porție câte o lingură de zahăr cu scorțișoară. Puteți servi cald sau rece.

Pâine prăjită cu mousse de mere

1 ou
100 ml lapte
scorțișoară
zahăr de trestie
mousse de mere
pâine albă (de preferat pâine tip toast)
unt clarificat pentru prăjire
Felii de mere pentru decorare

Bateți ou cu zahăr, lapte și scorțișoară. Adăugați mousse de mere și amestecați totul. Înmuiați felii de pâine în masa din ouă cu mere și prăjiți-le pe ambele părți într-o tigaie bine încălzită și unsă cu unt clarificat. Pâine prajită decorați cu felii de măr și presărați cu zahăr și scorțișoară.