Condimente care te încălzesc iarna

Aceste condimente sunt un element obligatoriu al bucătăriei de iarnă – îmbogățesc gustul mâncării, miros minunat și, în plus, au efect de încălzire a organismului.

Ghimbir

Cunoscut din antichitate, preferat pentru gustul iute, ușor citric. Se pretează ca adaos în gulașuri și supe picante, precum cea de năut, cât și în ceaiuri. Recomandare pentru o încălzire rapidă: în ceaiul negru fierbinte, adaugă o bucată de ghimber ras pe răzătoare, 40 ml de suc de portocale 100% și o linguriță de miere.

Scorțișoară

Cel mai vechi și cel mai cunoscut condiment din lume. Această pudră maronie se potrivește perfect în deserturi, mai ales cele pe bază de mere. Un desert rapid, fierbinte: încălzește mousse de măr 100%, adaugă în el stafide și 1/4 de linguriță de scorțișoară. Se mai poate pune și în cafea, ceai sau în vinul fiert.

Curcuma

Rădăcina de culoare intens portocalie a curcumei colorează mâncărurile într-o culoare superbă. Adesea folosită în medicina ayurvedică datorită proprietăților sale de încălzire. Ingredient obligatoriu al amestecurilor de curry, se potrivește perfect cu laptele de cocos, legumele cu carne sau pește.

Cuișoarele

Mirosul lor intens te face să te gândești la specialități delicioase. Adăugate în ceai sau în compotul de fructe, vor elibera o aromă minunată. Gurmanzii le adaugă adese la supe concentrate și mâncărurile din carne precum cea de porc sau de vânat.