DESPRE MOUSSE

Care este cea mai mare calitate a mousse-urilor de fructe? Faptul că le adoră copiii!

Mousse-urile, ambalate practic, cu consistența lor plăcută și gustul de fructe, se potrivesc perfect în meniul zilnic al copiilor noștri și pot lua locul altor gustări mai puţin sănătoase. Dar, nu doar copiii ar trebui să aprecieze această noutate. Și pentru adulți, mousse-urile de fructe sunt o inovaţie culinară. Fiind produse din ingrediente naturale, fără adaos de zahăr și conservanți, sunt gustoase și aduc organismului aportul zilnic necesar de vitamine, fibre și minerale. Mousse-urile, ambalate practic și sigur, pot fi luate la serviciu sau la școală, precum gustare.

Le dăm copiilor pentru gustarea de la școală fructe și legume: mere, pere sau morcov curățat. Din păcate, de multe ori, gustarea ajunge înapoi acasă neatinsă (în cutia ei), iar copiii se scuză: că e pauza prea scurtă ca să aibă timp să ronțăie, că mărul era cu coajă etc. Cu mousse-urile de fructe nu mai e nicio problemă. Mousse-ul nu trebuie spălat și nici curățat de coajă, doar desfaci dopul și mănânci. Mousse-urile de fructe reprezintă o soluție rapidă și delicioasă – atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Metoda oferirii de sucuri și mousse-uri copiilor la micul dejun și la școală devine tot mai populară. Se pare că deja mai bine de 30% dintre mame1 (studii derulate în Polonia și România) înlocuiesc fructele și legumele cu preparate la fel de sănătoase, care pot fi băute ușor și mâncate rapid (ideea „smart vitamins” se bucură de o popularitate crescândă).

Ar mai fi nevoie de câteva explicații despre obţinerea mousse-urilor de fructe? Acestea sunt spume de fructe și legume, pentru obținerea cărora se folosesc, de exemplu: morcovi, banane, mere, căpșuni sau piersici. Mousse-urile se obțin din fructe sănătoase, bine coapte, proaspete sau conservate sub formă de pastă sau sucuri îngroșate de fructe și legume. Cineva ar putea întreba: cum se obține acea consistență unitară, groasă și delicioasă? Ei bine, se obține prin mărunțirea și amestecarea fructelor sau a legumelor.

Așadar, dacă vă doriți:
– o alternativă comodă la consumul de fructe și legume,
– o gustare sănătoasă pentru voi sau copiii voștri, gustare pe care să o puteți lua cu voi, mousse-urile de fructe și legume sunt o idee delicioasă!

 

 

1) Studii de piață ale gradului de conștiență a consumatorului, derulate de GFK Polonia și GFK Romania, noiembrie 2013, pe piața din Polonia și România, în cadrul proiectului WPR 5 porții de legume, fructe sau suc de fructe 2011-2014