DESPRE SUCURILE 100%

NICIUN PAS FĂRĂ SUC 100%!

Care este răspunsul cel mai scurt la întrebarea: „ce este sucul 100%”?

Sucul este un excelent înlocuitor al fructelor, din care nu trebuie să muști, care nu trebuie spălat și nici curățat de coajă. Este suficient să desfaci dopul pentru a te delecta cu gustul fructelor sub formă lichidă. Comod, rapid și delicios!

Sucul este sursă de vitamine, pe care le poți avea întotdeauna cu tine: nu trebuie decât să-ți pui sticla în geantă sau rucsac și ai gata pregătită o gustare sănătoasă, într-un ambalaj comod.
Este „soluția isteață”, ideală pentru adulți și copii.

Sucul este un produs complet natural, obținut din unul sau mai multe tipuri de fructe sau legume sănătoase, bine coapte, proaspăt culese sau păstrate corespunzător. Are culoarea, gustul și mirosul caracteristic sucului. Delicios!

Ce garanție avem că sucurile 100% sunt sănătoase?

Ei bine, în decembrie 2011, Parlamentul European a decis1 să interzică adăugarea de zahăr la sucurile din fructe. De asemenea, nu se pot folosi pentru sucuri coloranți artificiali, îndulcitori sau conservanți.

În schimb (și aceasta este o informație bună), sucurile pot fi îmbogățite cu vitamine și săruri minerale. Așadar, merită să ne completăm alimentația zilnică cu sucuri de fructe. Suc la micul dejun, la prânz și la cină? Da! Sunt trei ocazii excelente de a-i oferi organismului vitaminele indispensabile.

Știați că, în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (WHO), ar trebui să consumăm zilnic cel puțin 400 g de fructe și legume, împărțite în 5 porții? O veste bună: un pahar cu suc 100% (cca. 200 ml) face cât o astfel de porție2! Atunci când bem suc, îi oferim în mod inteligent organismului vitaminele pe care le conțin fructele și legumele.

Haideți să avem grijă de sănătatea noastră și a familiilor noastre, să ne schimbăm obiceiurile alimentare și să dăm un exemplu bun copiilor: să bem sucuri de fructe și legume acasă, la masă, la plimbare, la serviciu și la școală! Poftă bună – în fiecare zi!

1) DIRECTIVA PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI NR. 2012/12/UE din 19 aprilie 2012 r.
2) Joint FAO/WHO Workshop on Fruit and Vegetables for Health (2004 : Kobe, Japan).