Det er de fem smukkeste klatreplanter

 

Klatreplanter byder på mange fordele i enhver have og på hver altan: De går op i højden og er ideelle til at dele haven op og skabe smukke hjørner. Vi lister de fem smukkeste typer klatreplanter.

1 kaprifolie
Kaprifolien er en klatreplante med små grønne blade. Blomsterne er smukke; de ligner lysekroner og er flammefarvede med gul, pink og lilla. Kaprifolien kan godt tåle sol. Han skal guides, mens han klatrer, ved at støtte eller binde rankerne. Kaprifolie trives bedst i frugtbar, veldrænet jord.

Der er stedsegrønne og løvfældende varianter af kaprifolier. Løvfældende arter har den fordel, at blomsterne dufter om aftenen. En sommerterrasse med Lonicera heckrotti er derfor indhyllet i en skøn duft på sommeraftener. Blomstringen efterfølges af røde bær, som ikke er spiselige.

Lonicera henryi forbliver grøn om vinteren og er tættere med blade, men ikke så intenst duftende. Om efteråret vises sorte bær på planten, som er dekorative i lang tid.

2 Vedbend
Vedbenden er en vinder blandt klatreplanterne: den vokser hurtigt, stiller få krav og er smuk i enhver have. Vedbend Hedera helix har mange sorter, med små eller store blade, brogede blade og mørkegrønt løv. Planten kan holdes pænt kompakt med beskæring. De kugleformede blomster blomstrer sent, fra september til december. Dette gør vedbend til en god plante for bier og andre insekter. Om vinteren pryder de sorte bær planten. Fugle kan også lide at spise disse.

3 Virginia slyngplante
Om efteråret bliver palmebladene spektakulære nuancer af rødt. Alene af den grund hører Virginia creeper til i top 5. Et andet plus er den kompakte vækstvane. Dette fører til et flot mønster og tæt dækning. Planten er selvklæbende på vægge og hegn. Planten hedder Parthenocissus tricuspidata på latin og den er hårdfør, men mister bladene i løbet af vinteren.

4 Wisteria
Wisteria eller Wisteria blomstrer i maj med rige, blå racemes. Man skal have lidt tålmodighed og grønne fingre, for denne plante blomstrer først smukt efter et par år. Beskær den forsigtigt tilbage, ellers vil den primært give nye grene og få blomster. Beskær i juli og januar. På grund af sin hurtige vækst kræver Blue Rain også jævnligt noget gødning og kalkning.

Blåregns blomsterpragt
5 Passionsblomst
Passionsblomsten (Passiflora) stammer fra Sydamerika og kan derfor godt lide et solrigt, varmt sted at vokse. De stærkt voksende ranker med fine blade er ikke så massive. Det er derfor bedre at lede efter en anden plante til at dække et hegn. Passionsblomsten placeres hovedsageligt i din have for at nyde de slående, eksotiske blomster. Husk, at denne plante delvis dør under frost. Klip døde grene væk og håb så, at rødderne igen næste forår danner nye ranker. Normalt er det tilfældet. Du kan også opbevare en passionsblomst i en potte og sætte den indenfor om vinteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Havens Skønhed: Et Sted for Ro og Forbindelse til Naturen

Haven er et sted, hvor vi kan finde fred og forbindelse til naturen. Uanset om det er en lille baghave,…

Fem overraskende forårsblomstrer

  Blomstrende planter er altid velkomne, men især om foråret. Ikke kun fordi det giver din have duft, farve og…

Kristtorn

Kristtorn er tobo, hvilket betyder, at hver enkelt kristtornplante enten er han eller hun. Buske af alle arter er nødvendige…